Què és una galeta?

Una galeta és un fitxer de text inofensiu que s’emmagatzema al vostre navegador quan visiteu gairebé qualsevol pàgina web. La seva utilitat és que la web sigui capaç de recordar la vostra visita quan torneu per aquesta pàgina. Encara que molta gent no ho sap les galetes es porten utilitzant des de fa 20 anys, quan van aparèixer els primers navegadors per a la World Wide Web.

Què NO ÉS una galeta?

No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni spam, ni spyware, ni obre finestres pop-up.

Quina informació emmagatzema una galeta?

Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible vostra, com targetes de crèdit o dades bancàries, fotografies, el seu DNI o informació personal, etc. Les dades que guarden són de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, etc.

El servidor web no us associa com a persona si no al vostre navegador web. De fet, si navegueu habitualment amb Internet Explorer i proveu de navegar per la mateixa web amb Firefox o Chrome veureu que la web no s’adona que sou la mateixa persona perquè en realitat està associant el navegador, no a la persona.

Quins tipus de galetes existeixen?

 • Galetes tècniques: són les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan està navegando un humà o una aplicación automatitzada, quan navega un usuari anònim i un de registrat, tasques bàsiques per al funcionament de qualsevol web dinàmica.
 • Galetes d’anàlisi: recullen informació sobre el tipus de navegació que està realitzant, les seccions que més utilitza, productes consultats, franja horària d’ús, idioma, etc.
 • Galetes publicitàries: mostren publicitat en funció de la seva navegació, el seu país de procedència, idioma, etc.

Què són les galetes pròpies i les de tercers?

Les galetes pròpies són les generades per la pàgina que esteu visitant i les de tercers són les generades per serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.

Què passa si desactivo les galetes?

Perquè entengueu l’abast que pot tenir desactivar les galetes li mostrem uns exemples:

 • No podreu compartir continguts d’aquesta web a Facebook, Twitter o qualsevol altra xarxa social.
 • El lloc web no podrà adaptar els continguts a les vostres preferències personals, com sol passar a les botiques en línia.
 • No podreu accedir a l’àrea personal d’aquesta web, com per exemple El meu compte, o El meu perfil o Les meves comandes.
 • Botigues en línia: Us serà impossible realitzar compres en línia, hauran de ser telefòniques o visitant la botiga  física si és que en disposa.
 • No us serà possible personalitzar les vostres preferències geogràfiques com franja horaria, divisa o idioma.
 • El lloc web no podrà realitzar analítiques web sobre visitants i trànsit, fet que dificultarà que la web sigui competitiva.
 • No podreu escriure al blog, no podreu pujar fotos, publicar comentaris, valorar o puntuar continguts. La web tampoco podrà saber si sou humano o una aplicació automatitzada que publica spam.
 • No es podrà mostrar publicitat sectoritzada, fet que reduirà els ingressos publicitaris de la web.
 • Totes les xarxes socials fan servir galetes, si les desactiveu no podreu utilitzar cap xarxa social.

Es poden eliminar les galetes?

Sí. No només eliminar, també bloquejar, de forma general o particular per a un domini específic.

Per eliminar les galetes d’un lloc web heu d’anar a la configuració del seu navegador i allà podreu buscar les associades al domini en qüestió i procedir a la seva eliminació.

A continuació us expliquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome. Nota: aquests passos poden variar en funció de la versió del navegador:

 1. Aneu a Configuració o Preferències mitjançant el menú Arxiu o bé clicant la icona de personalització que apareix a dalt a la dreta.
 2. Veureu diferents seccions, cliqueu l’opció Mostrar opcions avançades.
 3. Aneu a Privacitat, Configuració de contingut.
 4. Seleccioneu Totes les galetes i dades del lloc.
 5. Aparexeirà un llistat amb totes les galetes ordenades per domini. Perquè us sigui més fàcil trobar les galetes d’un determinat domini introduïu parcial o totalment l’adreça en el camp Buscar galetes.
 6. Un cop aplicat aquest filtre apareixeran en pantalla una o vàries línies amb les galetes de la web sol·licitada. Ara només heu de seleccionar-la i prémer la X per procedir a la seva eliminació.
 7. Per accedir a la configuració de galetes del navegador Internet Explorer seguiu aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):
 1. Aneu a Eines, Opcions d’Internet
 2. Cliqueu a Privacitat.
 3. Moveu el botó lliscant fins ajustar el nivell de privacitat que vulgueu.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Firefox seguiu aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Opcions o Preferències segons el seu sistema operatiu.
 2. Cliqueu a Privacitat.
 3. Historial trieu Utilitzar una configuració personalitzada per a l’historial.
 4. Ara veureu l’opció Acceptar galetes, pot activar-la o desactivar-la segons les seves preferències.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a OSX seguiu aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Preferències, després a Privacitat.
 2. Aquí veureu l’opció Bloquejar galetes per ajustar el tipus de bloqueig que vulgueu realitzar.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a iOS seguiu aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Ajustos, després a Safari.
 2. Aneu a Privacitat i Seguretat, veureu l’opció Bloquejar galetes per ajustar el tipus de bloqueig que vulgueu realitzar.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Android seguiu aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Executeu el navegador i cliqueu la tecla Menú, després Ajustos.
 2. Aneu a Seguretat i Privacitat, veureu l’opció Acceptar galetes per activar o desactivar la casella.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Windows Phone seguiu aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Obriu Internet Explorer, després Més, després Configuració
 2. Ara podeu activar o desactivar la casella Permetre galetes.

Assessor de Galetes és un plugin per a WordPress creat per Carlos Doral (webartesanal.com)

Estàs interessat en els nostres serveis

Consulta’ns  o Demana’ns pressupost

estarem encantats d’ajudar-te amb qualsevol dubte que tinguis

Tingues en compte que només instal·lem per la Zona de Catalunya

Però el subministrament de material és per tota la Península i França

¿EN QUÈ ESTÀS INTERESSAT?

GRACIAS!

Hemos recibido tu petición

Nos pondremos en contacto contigo a la mayor brevedad posible